WORKSHOP DIERENMOZAIEK SAMEN MET MOZAIEK-TUINHUIS DE KROMME MIJDRECHT
| home | workshops | in opdracht | mozaïeksieraden | mozaïekminiaturen | mozaïekgespen | materiaal | links | English version of this page |


De samenwerking
Voor deze workshop werkt Hella Steins van Smashing Stones samen met Annet Klaassen Nielen van Mozaïek-Tuinhuis “De Kromme Mijdrecht”. Annet en Hella zijn collega’s én schoonzussen van elkaar, die bij de eerste ontmoeting in 1999 meteen een klik hadden. Niet alleen bleken ze beiden een passie te hebben voor mozaiek, maar ook was hun grote liefde voor dieren een punt van herkenning. Annet gaf destijds al geruime tijd mozaiekworkshops, Hella begon daarmee in 2006, maar maakte al wel veel eigen werk. Inmiddels helpen ze elkaar regelmatig, vooral bij workshops voor grotere groepen.

Mozaiek van een prachtige kat Hella en Annet aan het werk in het atelier van Annet Mozaiek van een border terrier

Nadat Annet samen met haar man een prachtige en heel erg lieve border terrier in huis nam, werd zij al snel gevraagd om een mozaiekworkshop te geven voor een aantal leden van de hondenclub. Zo ontstond bij Annet het idee voor een dierenworkshop, waarbij iedere deelnemer zijn/haar eigen uitgezaagde hondje maakte. Hella was direct enthousiast en stortte zich in overleg met Annet met veel plezier op het maken van (vooral) mozaiekkatten.

Wat houdt de workshop in?
Tijdens deze workshop mozaïekt u uw eigen huisdier of een ander dier, zoals bijvoorbeeld een koe of een vogel van buiten. U doet dit naar aanleiding van een – door uzelf gemaakte – foto die u vooraf naar ons mailt. Wij zagen de contouren van het dier dan uit in mdf en tekenen er vast de belangrijkste lijnen op, zodat u bij aanvang van de workshop snel kunt beginnen. U werkt met kleine keramiektegeltjes die u met een tang in stukjes knipt. Vanzelfsprekend krijgt u voordat u van start gaat een duidelijke uitleg van ons.

Wij bieden twee verschillende dierenworkshops aan; een korte van 4,5 uur en een dagworkshop. In de korte workshop gaat u op een wat eenvoudiger manier te werk, in de dagworkshop kunt u wat meer details aanbrengen. Aangezien het maken van een mozaiek hoe dan ook erg arbeidsintensief is, bestaat de kans dat u uw werkstuk thuis zult moeten afmaken. In dat geval krijgt u vanzelfsprekend het materiaal hiertoe van ons mee. Het gereedschap dat u nodig heeft, kunt u dan ofwel bij ons kopen, ofwel van ons lenen (tegen betaling van een borgsom ter hoogte van de verkoopprijs van dit gereedschap).

Hondje op eenvoudige wijze in mozaiek figuurzagen in mdf Eenvoudig mozaiek van een border terrier

Voor beide workshops geldt dat (onder andere in verband met de tijd) het ontwerp van het dier op een A-4tje moet passen.

Het voegen kan niet tijdens de workshop gebeuren, omdat de lijm eerst minimaal 24 uur moet drogen. Daarom krijgt u aan het eind van de workshop een schriftelijke voeginstructie mee naar huis en het benodigde voegmiddel.

Waar vindt de workshop plaats?
De workshop wordt gehouden in in ons atelier in Broedplaats Bogota op de Haarlemmerstraatweg 79 in Halfweg (tussen Amsterdam en Haarlem) en in Mozaiek-Tuinhuis “De Kromme Mijdrecht” aan de Kromme Mijdrecht 42 in de Hoef (vlakbij Uithoorn). Zowel op de locatie in Halfweg als in De Hoef kan gratis geparkeerd worden.

Het is ook mogelijk de workshop bij u thuis, op uw werk of bijvoorbeeld in uw clubhuis te houden. Voorwaarde is dan wel dat uw locatie zich in Noord- of Zuid-Holland bevindt of in de provincie Utrecht en dat u zich aanmeldt met een groep van minimaal zes personen.

Wanneer vindt de workshop plaats?
Op dit moment staan de volgende data gepland:
Korte workshop De Hoef:
Zondag 22 juli 2018 van 12.30 – 17.00 uur
Dagworkshop De Hoef:
Zondag 5 augustus 2018 van 10.00 - 17.30 uur
Dagworkshop Halfweg:
Zondag 12 augustus 2018 van 10.00 – 17.30 uur
Korte workshop Halfweg:
Zondag 21 oktober 2018 van 12.30 – 17.00 uur
Korte workshop De Hoef:
Woensdag 31 oktober 2018 van 12.30 – 17.00 uur
Dagworkshop Halfweg:
Zondag 11 november 2018 van 10.00 - 17.30 uur
Dagworkshop De Hoef:
Zondag 18 november 2018 van 10.00 – 17.30 uur

U kunt zich individueel aanmelden of met een groepje, maar de workshop gaat alleen door bij minimaal zes deelnemers. Komt u met een eigen groep van zes personen of meer, dan spreken wij graag in overleg met u een datum af.

Mozaiek van een border terrier Mozaiek van een cyperse poes Mozaiek van een bull terrier Mozaiek van een kattekop

Wat kost het?
De kosten voor de korte workshop bedragen € 45,- per persoon, inclusief het materiaal, koffie en/of thee en iets lekkers.

De dagworkshop kost € 80,- per persoon, inclusief het materiaal, koffie en/of thee en iets lekkers. Let op: wij serveren geen lunch tijdens de workshop, deze dient u zelf mee te nemen. Zo kunnen wij ons volledig op de begeleiding richten. Wel serveren wij een lekker sapje bij uw lunch.

Bij workshops op locatie zijn wij genoodzaakt de reis- en parkeerkosten in rekening te brengen.

U rekent contant af na afloop van de workshop of maakt het lesgeld vooraf aan ons over. Pinnen is helaas niet mogelijk.

Wat verwachten wij van u?
- Tijdige toezending per mail van een duidelijke foto van het dier dat u wilt mozaieken. Deze foto moet door uzelf zijn gemaakt of u moet toestemming hebben van de desbetreffende fotograaf om de foto te gebruiken.
- Een kleurenprint van de foto, die u meeneemt naar de workshop.

Aanmelden?
Heeft u interesse voor deze mozaiekworkshop of wilt u meer informatie, dan kunt u mailen naar smashingstones@xs4all.nl of bellen met 06-23343804.

Geen workshop volgen, maar wel uw dier in mozaiek? Wij werken ook in opdracht! Mail voor meer informatie naar smashingstones@xs4all.nl of bel met 06-23343804.


| home | workshops | in opdracht | mozaïeksieraden | mozaïekminiaturen | mozaïekgespen | materiaal | links |