WORKSHOPS DIERENMOZAIEK
| home | contact/over | workshops | in opdracht | mozaïeksieraden | materiaal | links | English version of this page |


Wat houdt de workshop in?
Tijdens deze workshop mozaïek je je eigen huisdier of een ander dier, zoals bijvoorbeeld een koe of een vogel van buiten. Je doet dit naar aanleiding van een – door jezelf gemaakte – foto die je vooraf naar ons mailt. Wij zagen de contouren van het dier dan uit in mdf en tekenen er vast de belangrijkste lijnen op, zodat je bij aanvang van de workshop snel kunt beginnen. Je werkt met kleine keramiektegeltjes die je met een tang in stukjes knipt. Vanzelfsprekend krijgt je voordat je van start gaat een duidelijke uitleg van ons.

Mozaiek van het poesje Chrissie Mozaiek van een bull terrier Mozaiekworkshopruimte in Halfweg

Wij bieden twee verschillende dierenworkshops aan; een korte van 4,5 uur en een dagworkshop. In de korte workshop ga je op een wat eenvoudiger manier te werk, in de dagworkshop kun je wat meer details aanbrengen. Aangezien het maken van een mozaiek hoe dan ook erg arbeidsintensief is, bestaat de kans dat je je werkstuk thuis zult moeten afmaken. In dat geval krijg je vanzelfsprekend het materiaal hiertoe van ons mee. Het gereedschap dat je nodig hebt, kun je dan ofwel bij ons kopen, ofwel van ons lenen (tegen betaling van een borgsom ter hoogte van de verkoopprijs van dit gereedschap).

Voor beide workshops geldt dat (onder andere in verband met de tijd) de grootte van het mozaiek uiteindelijk iets kleiner dan een A-4tje zal zijn.

Het voegen kan niet tijdens de workshop gebeuren, omdat de lijm eerst minimaal 24 uur moet drogen. Daarom krijg je aan het eind van de workshop een schriftelijke voeginstructie mee naar huis en het benodigde voegmiddel.

Dierenmozaiek gemaakt door cursisten

Waar vindt de workshop plaats?
De workshop wordt gehouden in in ons atelier in Broedplaats Bogota op de Haarlemmerstraatweg 79 in Halfweg (tussen Amsterdam en Haarlem). Er is voldoende gratis(!) parkeergelegenheid.

Wanneer vindt de workshop plaats?
Op dit moment staan de volgende data gepland:
Dagworkshop:
Zondag 31 maart 2019 van 10.00 - 17.30 uur
Korte workshop:
Zaterdag 6 april 2019 van 12.30 – 17.00 uur
Korte workshop:
Zondag 21 april 2019 van 12.30 – 17.00 uur
Korte workshop:
Zaterdag 18 mei 2019 van 12.30 - 17.00 uur
Dagworkshop:
Zaterdag 25 mei 2019 van 10.00 - 17.30 uur
Korte workshop:
Zaterdag 29 juni 2019 van 12.30 - 17.00 uur
Dagworkshop:
Zondag 30 juni 2019 van 10.00 - 17.30 uur.

Wil je graag meedoen, maar schikken bovenstaande data je niet? Neem dan gerust contact op om een andere datum af te spreken.

Je kunt je individueel aanmelden of met een groepje. Het maximum aantal deelnemers is zes.

Mozaiek van een prachtige kat Mozaiek van een cyperse poes Mozaiek van een kattekop

Wat kost het?
De kosten voor de korte workshop bedragen € 45,- per persoon, inclusief het materiaal, koffie en/of thee en iets lekkers.

De dagworkshop kost € 80,- per persoon, inclusief het materiaal, koffie en/of thee en iets lekkers. Let op: wij serveren geen lunch tijdens de workshop, deze dien je zelf mee te nemen. Zo kunnen wij ons volledig op de begeleiding richten. Wel serveren wij een lekker sapje bij je lunch.

Je rekent contant af na afloop van de workshop of maakt het lesgeld vooraf aan ons over. Pinnen is helaas niet mogelijk.

Wat verwachten wij van jou?
- Tijdige toezending per mail van een duidelijke foto van het dier dat je wilt mozaieken. Deze foto moet door jouzelf zijn gemaakt of je moet toestemming hebben van de desbetreffende fotograaf om de foto te gebruiken.
- Een kleurenprint van de foto, die je meeneemt naar de workshop.

Aanmelden?
Heb je interesse voor deze mozaiekworkshop of wil je meer informatie, dan kun je mailen naar smashingstones@xs4all.nl of bellen met 06-23343804.

Geen workshop volgen, maar wel je dier in mozaiek? Wij werken ook in opdracht! Mail voor meer informatie naar smashingstones@xs4all.nl of bel met 06-23343804.